[mythtv-users] StartEncoding failed

David Gabler dg-mythtv.org at gablerfamily.org
Tue Nov 10 18:40:23 UTC 2009

That was it!!!  Thank you very much Paul.

On Tue, November 10, 2009 6:29 am, Paul Bender wrote:
> David Gabler wrote:
>> I can not seem to find the magic combination for video4linux and ivtv.
>> the ivtv module fails to insert due to conflicts.
>> running centos 5.3,  2.6.18-164.6.1.el5PAE
>> Works fine with out video4linux/video4linux-kmdl
> I just switched from the ivtv package to the video4linux package and
> upgraded from MythTV 0.21 to MythTV 0.22. After doing so, my PVR-250's
> work with MythTV 0.22.
> The ivtv and video4linux packages are not compatible. Therefore, you
> need to be sure that you to remove ivtv before you install video4linux.
> Therefore, before installing video4linux-kmdl, unload all the ivtv and
> v4l related kernel modules. For me running the following was sufficient
> to remove them:
> modprobe -r ivtv msp3400 saa7115 tuner video
> In addition, before installing video4linux-kmdl, remove the all ivtv
> packages except ivtv-firmware? For me, running the following was
> sufficient to remove everything:
> yum remove `rpm -qa | grep ivtv | grep -v 'ivtv-firmware'`
> After doing that, you should be able to reload the ivtv driver using
> modprobe ivtv.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list