[mythtv-users] Help installing HDHomerun

Alen Edwards allen.edwards at oldpaloalto.com
Thu Jul 10 14:23:24 UTC 2008

This can't be this hard.  People love these things.  Can someone who 
loves it please give me some feedback?

I have been able to get both tuners installed and working, just not at 
the same time.

I have tried installing this thing about 5 times, completely deleting 
everything and starting over.  I carefully followed the instructions on
as best I could although the menus are different.  I am probably 3 hours 
into installing this device.  These scans take a long time.

I can find the cards and seem to be much better off than the people who 
posted that I could find in my googling.  But I still can't get them to work

I have also tried to follow other sequences of installing the cards.  I 
have gotten no tuners installed correctly, tuner 0 but not 1, and tuner 
1 without 0.  The latest install, following the instructions carefully, 
looks like all is well in the backend setup (except channel numbers are 
12#0 instead of 11.1), but when I go into the tuner status page in the 
frontend I see:
Tuner 4 is Unavailable
Tuner 5 is Unavailable

The best I have been able to do is to get 3 of my 4 tuners working but 
never both HDHR tuners at the same time.  In that case, I had air2pc-0, 
air2pc-1 and hdhr-0 working.  I reinstalled hdhr-1 and ended up with 
that working but hdhr-0 went unavailable in the process.

Sometimes the tuner status page shows Tuner numbers starting with 1 and 
one time I had all 4 of my tuners listed (only 2 are HDHR and only these 
2 installed last time) but the Tuner number started at 8 with two 
unavailable!  No listing for tuner1 to 7.  Maybe I didn't delete all 
channels this time but I know I deleted all tuners.  Something isn't 
resetting the tuner numbers every time.

The other thing I am getting is that the stations show up as 12#0 
instead of 11.1 (11 transmits on 12 around here).  I don't see how the 
instructions can work because you are grabbing the channel listing after 
installing the cards.  Maybe the problem is just this channel number 
thing.  If the cards would find the channel numbers, they would become 

So, it this me or do I have bad hardware?  If it is me, what do I need 
to do to get these things installed properly?


More information about the mythtv-users mailing list