[mythtv-users] Help installing HDHomerun

scram69 scram69 at gmail.com
Thu Jul 10 15:52:58 UTC 2008

On Thu, Jul 10, 2008 at 7:23 AM, Alen Edwards
<allen.edwards at oldpaloalto.com> wrote:
> This can't be this hard.  People love these things.  Can someone who
> loves it please give me some feedback?
> I have been able to get both tuners installed and working, just not at
> the same time.
> I have tried installing this thing about 5 times, completely deleting
> everything and starting over.  I carefully followed the instructions on
> https://help.ubuntu.com/community/HDHomeRun
> as best I could although the menus are different.  I am probably 3 hours
> into installing this device.  These scans take a long time.
> I can find the cards and seem to be much better off than the people who
> posted that I could find in my googling.  But I still can't get them to work
> I have also tried to follow other sequences of installing the cards.  I
> have gotten no tuners installed correctly, tuner 0 but not 1, and tuner
> 1 without 0.  The latest install, following the instructions carefully,
> looks like all is well in the backend setup (except channel numbers are
> 12#0 instead of 11.1), but when I go into the tuner status page in the
> frontend I see:
> Tuner 4 is Unavailable
> Tuner 5 is Unavailable
> The best I have been able to do is to get 3 of my 4 tuners working but
> never both HDHR tuners at the same time.  In that case, I had air2pc-0,
> air2pc-1 and hdhr-0 working.  I reinstalled hdhr-1 and ended up with
> that working but hdhr-0 went unavailable in the process.
> Sometimes the tuner status page shows Tuner numbers starting with 1 and
> one time I had all 4 of my tuners listed (only 2 are HDHR and only these
> 2 installed last time) but the Tuner number started at 8 with two
> unavailable!  No listing for tuner1 to 7.  Maybe I didn't delete all
> channels this time but I know I deleted all tuners.  Something isn't
> resetting the tuner numbers every time.
> The other thing I am getting is that the stations show up as 12#0
> instead of 11.1 (11 transmits on 12 around here).  I don't see how the
> instructions can work because you are grabbing the channel listing after
> installing the cards.  Maybe the problem is just this channel number
> thing.  If the cards would find the channel numbers, they would become
> available???
> So, it this me or do I have bad hardware?  If it is me, what do I need
> to do to get these things installed properly?
> Allen
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
Have you tried the "delete all capture cards" (this would include your
air2pc cards as well), as well as "delete all video sources" and then
adding them back?
There have been posts in the past (e.g.
http://www.gossamer-threads.com/lists/mythtv/users/264034#264034) that
recommend this approach whenever you add a new tuner to your setup...

More information about the mythtv-users mailing list