[mythtv-users] MythFrontend and MythSetup crash X (FC7, nvidia)

Jerome Yuzyk jerome at supernet.ab.ca
Fri Sep 14 05:12:05 UTC 2007

OK I am almost getting my old FC5 setup upgraded to FC7, I had to fuss with 
nvidia drivers to update them so that X would run and now that X actually 
runs, trying to open mythfrontend or mythtvsetup gives me this:

0: X(xf86SigHandler+0x81) [0x80ceb41]
1: [0x12d420]
2: /usr/lib/xorg/modules/extensions//libGLcore.so(xmesa_check_and_update_buffer_si
ze+0x32) [0x872272]
3: /usr/lib/xorg/modules/extensions//libGLcore.so(XMesaResizeBuffers+0x29) 
4: /usr/lib/xorg/modules/extensions//libGLcore.so [0x8abf70]
5: /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so [0x4ca3ba]
6: X(compPositionWindow+0x59) [0x81021a9]
7: X(ReparentWindow+0x1ac) [0x80774dc]
8: X(ProcReparentWindow+0xd5) [0x8088d95]
9: X [0x814efd1]
10: X(Dispatch+0x1aa) [0x808936a]
11: X(main+0x495) [0x80710a5]
12: /lib/libc.so.6(__libc_start_main+0xe0) [0x213f70]
13: X(FontFileCompleteXLFD+0x1e1) [0x8070391]

Earlier in my Xorg.log there is this:

(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the GLX module; please check in your X
(EE) NVIDIA(0):     log file that the GLX module has been loaded in your X
(EE) NVIDIA(0):     server, and that the module is the NVIDIA GLX module.  If
(EE) NVIDIA(0):     you continue to encounter problems, Please try
(EE) NVIDIA(0):     reinstalling the NVIDIA driver.

I do have a  Load  "glx"  line in my xorg.conf.

According to X my card is a  NVIDIA GPU GeForce 6100 (C51)

If I revert out to the nv driver Mythfrontend starts but the colours are all 
weird and blocky and I can't see any text.

More information about the mythtv-users mailing list