[mythtv-users] Software RAID problems - the unspoken mythtvproblem?

Steve Adeff adeffs at gmail.com
Tue Jan 10 03:55:39 UTC 2006

On Monday 09 January 2006 21:49, James C. Dastrup wrote:
> >Just another datapoint - I've been using a software raid setup for 12
> >months now with no issues with mythtv.  My raid arrays are in a
> >seperate machine from my dedicated backend and two frontends, they are
> >all networked over gigibit ethernet using NFS.  I've recorded 4
> >streams from PVR250s before while watching another stream without a
> >problem.  I am using ext3 filesystem on my arrays and the file server
> >is a Duron 1Ghz machine.  I have 9 drives connected to several $20
> >Promise IDE cards.  Server is currently running Debian Sarge using
> >mdadm tools.
> Most of the complaints I see around software raid come from people
> with HD tuners.
> I've been using software RAID for a few weeks and I'm seeing the same
> problems others are.  I have two HD tuners and one PVR150
> with a 100mbit remote storage of 4 IDE drives in RAID 5.  The PVR 150
> recordings are fine, but HD streams are not so great, especially
> if I have auto-commercial detection running or anything else going
> on while recording. I wonder if you had an HD tuner if any problems
> would creep up.

I'm looking at doing a 3 drive software RAID5 with a HD3000, PVR150 and HD 
cablebox over firewire. My RAID array will be local, if that makes a 
difference, but I'll respond as to whether I get corrupted recordings.


More information about the mythtv-users mailing list