[mythtv-users] myth setup- ivtv problems

Aaron LaFevers lafeev at gmail.com
Sat Dec 30 20:08:49 UTC 2006

To answer my own question, I did a bit more reading and tried this:

I left my modifications to modprobe.conf in tact, and even though I got a
bash error when I tried "modprobe ivtv", I went back and tried Jarod's way
# /sbin/depmod -a
# /sbin/modprobe ivtv

This time nothing happened, So I think its all good?  I'm going to continue
with Jarod's guide, but if someone of higher intelligence could let me know
if theres still a problem, that would be great.  Sorry for the clutter-


On 12/30/06, Aaron LaFevers <lafeev at gmail.com> wrote:
> All,
> I'm setting up a mythtv frontend on an old HP.  Im following Jarod's guide
> over at wilsonet dot com. Need to warn you that I am 100% new to linux and
> have considerable trouble when I run into problems not addressed in the
> guide, however I do a lot of reading before asking.  I've reached the point
> where installation of ivtv is required, and did the following:
> # yum -y install ivtv-firmware
> # yum -y install ivtv-kmdl-$KVER
> Then added the following to the end of the /etc/modprobe.conf file:
> # ivtv modules setup
> alias char-major-81 videodev
> alias char-major-81-0 ivtv
> I have a PVR-250 and want to use NTSC, so I didn't add any further lines
> to modprobe.conf.  I was under the impression that at this point the ivtv
> driver was installed, and as per Jarod's next step I loaded the driver with:
> # /sbin/depmod -a
> # /sbin/modprobe ivtv
> After the second line was entered I recieved this error mesage:
> FATAL: Module ivtv not found.
> After "# rpm -qa | grep ivtv" it returned " ivtv-firmware-1.8a-10.at"  so
> i assume it is installed... I even tried Jarod's solution to a different
> ivtv problem "echo 16384 > /proc/sys/vm/min_free_kbytes" which not
> surprisingly didn't do a thing for me.
> I've checked the archives, and from what I have found no one has really
> answered this question, at least not enough for me to understand what needs
> to be done.  Help would be greatly appreciated.  Let me know if you need
> more information about my setup. Thanks in advance-
> Aaron
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20061230/1338748b/attachment.htm 

More information about the mythtv-users mailing list