[mythtv-users] AC3 passthrough abnormality

Steven Adeff adeffs.mythtv at gmail.com
Sun Apr 9 19:33:02 UTC 2006

On 4/9/06, Charles Waddell <daniel_waddell01 at hotmail.com> wrote:
> Thanks, I did what you said and used Xine to play the recording. The same
> problem happened, so I hooked my tv up to my receiver with optical audio out
> and it seems to be a problem with the AC3 encoded audio stream. When the tv
> passes it through to the receiver the speaker configuration is still
> affected.
> --Daniel
>  > I recently added satelite speakers to my sound system (3.1 to 6.1). I
> have
>  > alsa configured for AC3 passthrough, and it works flawlessly in Xine
> playing
>  > DVDs. However when I have surround sound through mythtv, the speaker
> output
>  > is all mixed up. The most obvious mixup is that the center channel audio
>  > outputs through the left satelite, but all speakers are outputting audio.
> I
>  > currently have /dev/adsp set as the audio output device and have audio
>  > optical output to my receiver. Here are some settings you might need to
> help
>  > me out, I am lost on this one.
> Wait, your using AC3 passthrough and the speaker output is on the
> wrong channels? Myth shouldn't be touching the AC3 stream if your
> using passthrough. Have you tried playing back the Myth recordings in
> mplayer to see if the behaviour changes?

but DVD's play AC3 fine? Thats so strange that the AC3 stream your
getting is wrong...


More information about the mythtv-users mailing list