[mythtv-users] Re: Problem with XvMC using 7664 nVidia driver

Axel Thimm Axel.Thimm at ATrpms.net
Sat Jun 4 23:24:52 UTC 2005

On Sat, Jun 04, 2005 at 06:35:23PM -0400, Harry Orenstein wrote:
> Not sure if this is better asked here or on atRPMS m/l (maybe Axel will see 
> it):
> I am running 0.18.1 and just upgraded to nvidia-graphics7664 from atRPMS.  
> After the upgrade I get the following in mythfrontend.log if I try to enable 
> XvMC:
> XvMCWrapper: Could not load hardware specific XvMC library 
> "libXvMCNVIDIA_dynamic.so.1".
> /usr/X11R6/lib/nvidia-graphics-1.0-7664/libXvMCNVIDIA_dynamic.so.1: undefined 
> symbol: _nv0019XvMCdynamic
> Using XvMC version: 1.0
> 2005-06-04 18:28:04.648 Invalid xv port

Hm, nvidia seems to have messed this release quite badly.

> I have recompiled with the newer nvidia lib and if I switch back to 7174 after 
> compiling for 7664 I don't get this message.  I only seem to get it if I have 
> 7664 active.  Is anyone else seeing this?  Is this a problem with 7664 
> itself, compatibility with Myth or perhaps just the way the RPM was built?

The rpm is built against XvMCWrapper. It looks like the issue is
nvidia only.

> Any help or insight would be greatly appreciated.  TIA!
Axel.Thimm at ATrpms.net
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: not available
Url : http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20050605/fe998285/attachment.pgp

More information about the mythtv-users mailing list