[mythtv-users] end time on recording jumps around, and forward skip breaks up

Michael T. Dean mtdean at thirdcontact.com
Thu Jul 28 19:39:59 EDT 2005

Paul Archer wrote:

> This may have been covered recently (I know I saw part of the answer 
> in the last few days--just before I needed it), so apologies if it has.
> I'm having two problems that seem to be related. First, when I watch a 
> recording, the end time/length jumps around. For instance, when I 
> bring up the position OSD, it will say a show is 1:01:54 long. Then 
> the '54' will turn into 53, back into 54, then 52, etc. Eventually the 
> time will go down towards 59:34 or something, but still fluctuate.
> Second, when I skip forward, I get a lot of bad breakup for a second 
> or two before the image settles down and looks normal again. Skipping 
> backward works normally.
> Both problems only happend on shows I've recorded more recently. Older 
> shows don't seem to have this problem.
> I know people say this all the time even when they've actually tweaked 
> the hell out of something--but I swear, I did not make any changes to 
> the box!
> BTW, this is a P4-2.4Ghz box with 1GB RAM and MythTV 0.18.1 running as 
> both backend and frontend.

Sounds like your recordedmarkup table is corrupt...  Search the archives 
for any of the several approaches available to have MySQL repair the 
table.  And, remember to run mythcommflag on each recording made since 
the table was corrupted.


More information about the mythtv-users mailing list