[mythtv-users] DCT-6200 Firewire issue User Database

Steve Adeff adeffs at gmail.com
Mon Dec 12 13:48:23 EST 2005

I'm trying to figure out the issue with this firewire thing. My laptop is 
perfectly accurate when changing channels but my mythbox isn't. theres a 
couple differences between the two though. Since this comes up so much as a 
problem for people I want to start collecting information on the issue to see 
if I can find out where the problem is.

Could anyone that is using firewire to control a Motorola DCT-6xxx series 
cable box respond to me off list with the following info:
1. firewire chipset being used (lspci|grep FireWire)
2. your plugreport output for the Node connected to the DCT.
3. the output from a 6200ch -v channel change
4. Your Kernel (uname -r)
5. Your 'modinfo raw1394' output
6. your accuracy rate (0 - 5, 5=perfect channel changes, 0=numbers get 
detected but rarely does it work).
7. a brief description of what your box does when you try and change channels. 
I have a brief description of what happens to me below in the quoted email.

Hopefully we can figure this out and end the problem.


On Monday 12 December 2005 13:12, Steve Adeff wrote:
> On Monday 12 December 2005 10:50, Frank Lynch wrote:
> > On 11/30/05, Steve Adeff <adeffs at gmail.com> wrote:
> > > I wrote a script that would change the channel +1 run test-mpeg and if
> > > data was received write the channel and "ok" in a text file. This was
> > > so I could quickly figure out what channels were 5C'd for me, through
> > > the whole script I didn't run into a channel change error. I then
> > > played around with it (in awe that it actually worked of course) and
> > > again had no issues. all through p2p.
> >
> > Hi Steve,
> > Would you mind sharing your script with the list?
> > I'm in the process of setting up a firewire connection to my cable
> > box, and your script could save me quite a bit of time (as opposed to
> > going through and manually finding out which channels are 5C'd).
> > thanks,
> > --Frank
> i would, but I think I deleted it (ie. I can't find it...).
> whats funny is that now that I have a permanent Myth setup with my cable
> box using 6200ch to tune the channels I've noticed a lot of mis-changes.
> I'm sitting here ssh'd in to the machine running 6200ch over and over
> trying different channels (this box is p2p only which may be of issue?) and
> am getting qute a few mis-controled channel changes.
> it looks like whats happening is the box thinks it receives doubles of some
> numbers. This will either cause the box to think its receiving 4 or 5
> numbers.
> ie. tell it to tune to 256 and when it errors I get:
> 255   <- no 6 even gets sent!
> 2556 = ch 6 gets tuned
> 25566 = ch 66 gets tuned.
> so far its usually the middle # that gets repeated but I've had the third
> number repeated occasionally.
> Which leads me to think that perhaps its something wrong with
> libavc1394/libraw1394 or the 6200ch program.

More information about the mythtv-users mailing list