[mythtv] Ticket #10414: HDHomeRun: Bad Recordings (was: Bad Recordings - Choppy Playback)

David Engel david at istwok.net
Sun Mar 11 16:25:24 UTC 2012


On Sun, Mar 11, 2012 at 12:13:21PM -0400, Daniel Kristjansson wrote:
> On Sun, 2012-03-11 at 10:50 -0400, Tom Lichti wrote:
> > On Sat, Mar 10, 2012 at 8:41 PM, Gary Buhrmaster
> > <gary.buhrmaster at gmail.com> wrote:
> > Then may I respectfully suggest that we are going down the wrong path
> > on this? I've used the default network settings, the tweaked settings
> > on the page Daniel suggested, and Daniel's own settings, and none of
> > them has made a difference. The only thing that made any noticeable
> > difference was Daniel's commit the other day, but that only made
> > recordings go from completely un-watchable to highly annoying (and
> > still un-watchable).
> 
> Thanks for testing the network settings though it was important
> to eliminate that possibility. I've also gotten a report off-line
> that logging is not the culprit. So far the only commonality
> appears to be high CPU usage. My commit slightly lowered CPU usage,
> but increasing that timeout further won't do much.
> 
> I plan to run an oprofile on mythbackend with a couple HDHomeRun
> recordings going sometime in the coming week. Even though I'm not
> seeing the issue on my i5, it should still show where CPU is being
> used and hopefully show something useful.

I'm running a git bisect today to try to find when the higher CPU
usage started.  That might not be the real cause of the problem, but I
still want to figure that out.

David
-- 
David Engel
david at istwok.net


More information about the mythtv-dev mailing list