[mythtv] [mythtv-commits] Ticket #1104: multi channel audio support

Peter Kornhuld Webmaaschter at gmx.de
Sat Feb 25 17:06:22 UTC 2006

Am Montag, 20. Februar 2006 21:34 schrieb Mark Spieth:
> in audiooutputasla.cpp line 88
> buffer_time = 100000;
> change 100000 to say 200000 or even 500000
> I changed this to .1 sec due to a pause anomaly but maybe this was too
> aggressive.
> let me know if it helps. otherwise you will need to provide some logs with
> -v playback,audio,timestamp for a short playback.
> mark
I changed the line, but the sound is still choppy. Perhaps choppy is not 
exactliy the right word... The sound is jittering/like the sound of someone 
speaking in a bumpy roller coaster (My english is not the best). An 
interesting thing is, that only the Background-musik and the effect-sounds 
show this effect. The Voices are ok.

I attached the log to a personal e-mail to you. I didn't send the log to the 
mailing-list, because the log is big and i didn't know what is the 
interesting part.


> > your patch is making my sound choppy :(
> > I use ALSA:plug:surround51:0 as output-device. After applying your Patch
> > my
> > old and new recordings are becomming choppy. When i remove it,
> > everythings is
> > fine again. Videofiles (avi, mpeg...) are working fine.
> > I use lastest svn.
> >
> > Do you know what I'm doing wrong, or do you need some logs or more infos
> > to
> > evaluate the bug?
> >
> > Thanks for your work.
> _______________________________________________
> mythtv-dev mailing list
> mythtv-dev at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-dev

More information about the mythtv-dev mailing list