[mythtv] 0.15.1 memory leak?

Julian Tyler lovely at crm114.net
Thu Jul 29 12:11:40 EDT 2004

I get this too., every two days or so, yeah same here, but nothing in 
top seems to use more memory than they should, so i always thought it 
might be ivtv.
On 25/06/2004, at 4:30 AM, Ken Bass wrote:

> On Thu, 24 Jun 2004 12:31:48 -0400, Isaac Richards <ijr at po.cwru.edu> 
> wrote:
>> On Thursday 24 June 2004 11:53 am, Ken Bass wrote:
>>> I'm running 0.15.1 and notice after several days of running, things 
>>> get
>>> really slow. There appears to be a memory leak somewhere which is 
>>> causing
>>> swapping after some time (typically 2 days). Is anyone else having 
>>> this
>>> problem? Has anyone sucessfully run 'valgrind' or a similar memory 
>>> profiler
>>> on either the front or backend? Lastly, could this be ivtv?
>> My 'production' box has been running 0.15.1 since the release, 
>> without a
>> restart.
>>> Any suggestions on debugging this?
>> It would help if you had actual details on, say, which process was 
>> leaking.
>  I'm not sure which oen. The machine slows down considerably over time.
> Running top at that time shows its swapping. The specific entries for
> mythfrontend, mythbackend prcocesses dont seem to indicate a large mem
> usage.
>  I'm not certain of this, but it seems to happen when watching Live tv 
> a lot
> versus just record/playback.
>  Is there any other way (perhaps using /proc) to determine where the 
> memory
> is going? I'll keep an eye on it, but I'm not quite sure of the 
> correct tool
> to use.
> _______________________________________________
> mythtv-dev mailing list
> mythtv-dev at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-dev

More information about the mythtv-dev mailing list