[mythtv-users] Trouble getting hdpvr 1212 to record through mythtv

Marius Schrecker marius.schrecker at lyse.net
Tue Dec 12 20:01:33 UTC 2017


Hi again,

Moving on to my hdpvr1212

The device works and can capture video using cat of /dev/video0 to test.ts

v4l lists the following device info:
$ v4l2-ctl -d /dev/video0 --all
Driver Info (not using libv4l2):
    Driver name   : hdpvr
    Card type     : Hauppauge HD PVR
    Bus info      : usb-0000:00:13.2-5
    Driver version: 4.13.13
    Capabilities  : 0x81220001
        Video Capture
        Audio
        Read/Write
        Extended Pix Format
        Device Capabilities
    Device Caps   : 0x01220001
        Video Capture
        Audio
        Read/Write
        Extended Pix Format
Priority: 2
Video input : 0 (Component: ok)
Audio input : 2 (SPDIF)
Video Standard = 0x000000ff
    PAL-B/B1/G/H/I/D/D1/K
DV timings:
    Active width: 720
    Active height: 480
    Total width: 858
    Total height: 525
    Frame format: interlaced
    Polarities: -vsync -hsync
    Pixelclock: 13500000 Hz (59.94 fields per second)
    Horizontal frontporch: 19
    Horizontal sync: 62
    Horizontal backporch: 57
    Field 1:
    Vertical frontporch: 4
    Vertical sync: 3
    Vertical backporch: 15
    Field 2:
    Vertical frontporch: 4
    Vertical sync: 3
    Vertical backporch: 16
    Standards: CEA-861
    Flags: half-line, CE-video
DV timings capabilities:
    Minimum Width: 720
    Maximum Width: 1920
    Minimum Height: 480
    Maximum Height: 1080
    Minimum PClock: 27000000
    Maximum PClock: 74250000
    Standards: CEA-861
    Capabilities: Interlaced, Progressive
Format Video Capture:
    Width/Height      : 720/576
    Pixel Format      : 'MPEG'
    Field             : Interlaced
    Bytes per Line    : 0
    Size Image        : 8192
    Colorspace        : SMPTE 170M
    Transfer Function : Default
    YCbCr/HSV Encoding: Default
    Quantization      : Default
    Flags             :

User Controls

                     brightness (int)    : min=0 max=255 step=1 default=128 value=128 flags=slider
                       contrast (int)    : min=0 max=255 step=1 default=64 value=64 flags=slider
                     saturation (int)    : min=0 max=255 step=1 default=64 value=64 flags=slider
                            hue (int)    : min=0 max=30 step=1 default=15 value=14 flags=slider
                      sharpness (int)    : min=0 max=255 step=1 default=128 value=128 flags=slider

Codec Controls

                    stream_type (menu)   : min=0 max=1 default=1 value=1 flags=update
                 audio_encoding (menu)   : min=0 max=4 default=4 value=4 flags=update
                 video_encoding (menu)   : min=0 max=2 default=2 value=2
             video_bitrate_mode (menu)   : min=0 max=1 default=1 value=0 flags=update
                  video_bitrate (int)    : min=1000000 max=13500000 step=100000 default=6500000 value=9000000
             video_peak_bitrate (int)    : min=1100000 max=20200000 step=100000 default=9000000 value=13500000
 * I have set up the card pointing to video device /dev/video0, with audio input SPDIF and Tuning timeout 15000ms * Recording profiles are left as defaults * A video source has been set, with listings grabber, numbered channel list configured and listings grabbed, other settings at default * input connection set [HDPVR:/dev/video0](component)->video source name, video source set, channel change script=/bin/true, starting channel = 1 (exists), input interactions at default values * default storage group set /var/lib/mythtv/recordings/ which is writable by mythtv. mythbackend is running in the context of the mythtv user.
but if I schedule a recording from mythtv I get:


Preview: Encountered problems running '/usr/bin/mythpreviewgen --size 0x0 --chanid 1022 --starttime 20171212192900 --outfile /var/lib/mythtv/recordings/1022_20171212192900.ts.png' - (128)
Dec 12 20:31:15 mythbox mythbackend: mythbackend[710]: E HttpServer67 previewgenerator.cpp:275 (Run) Preview: Encountered problems running '/usr/bin/mythpreviewgen --size 0x0 --chanid 2008 --starttime 20141116204000 --outfile /var/lib/mythtv/recordings/2008_20141116204000.mpg.png' - (128)
Dec 12 20:31:15 mythbox mythbackend: mythbackend[710]: E DeviceReadBuffer recorders/DeviceReadBuffer.cpp:545 (Poll) DevRdB(/dev/video0): Poll giving up after 2500ms
Dec 12 20:31:15 mythbox mythbackend: mythbackend[710]: E RecThread
...
...
recorders/mpegrecorder.cpp:1070 (run) MPEGRec[1](/dev/video0): Device error detected
Dec 12 20:32:16 mythbox mythbackend: mythbackend[710]: E DeviceReadBuffer recorders/DeviceReadBuffer.cpp:545 (Poll) DevRdB(/dev/video0): Poll giving up after 2500ms
Dec 12 20:32:16 mythbox mythbackend: mythbackend[710]: E RecThread recorders/mpegrecorder.cpp:1070 (run) MPEGRec[1](/dev/video0): Device error detected
Dec 12 20:32:16 mythbox mythbackend: mythbackend[710]: E RecThread recorders/mpegrecorder.cpp:1420 (StartEncoding) MPEGRec[1](/dev/video0): StartEncoding: read failed, retry in 100 msec:#012#011#011#011eno: Resource temporarily unavailable (11)

Please can anyone suggest what I'm doing wrong?


BR.

--Marius--
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20171212/078fafb3/attachment.html>


More information about the mythtv-users mailing list