[mythtv-users] Leanfront better support for embedded subtitles than mythfrontend

Hika van den Hoven hikavdh at gmail.com
Sun Jun 6 20:44:10 UTC 2021


Hoi Paul,

Sunday, June 6, 2021, 6:15:57 PM, you wrote:

> On 06/06/2021 12:04, Paul Gardiner wrote:
>> Leanfront and Mythfrontend are both working really well for me these 
>> days, and I tend to choose which to use fairly randomly. There is, 
>> however, an issue that sometimes pushes me to choose one over the other. 
>> Leanfront will often display embedded subtitles when mythfrontend wont. 
>> Mythfrontent recognises the subtitles are there and allows them to be 
>> enabled, but then doesn't display anything.
>> 
>> I'm building my own packages. Could it be that I'm leaving off a build 
>> flag that is important for working subtitles?
>> 
>> On the other hand, for external subtitles, I find that leanfront doesn't 
>> handle them, whereas Mythfrontend usually does.
>> 

> I stupidly left out a very important condition in describing this 
> problem. For recorded broadcast content, both Leanfront and Mythfrontent
> display subtitles just fine. It is downloaded content where I see 
> Leanfront displaying subtitles and Mythfrontend not.

> ffmpeg outputs this for the problematic streams:

>    Stream #0:2(eng): Subtitle: subrip

Could possibly come from the subtitles then being a separate optional
item in the video container (like on a dvd) that at view time must get
pasted into the videoimages, where in the other case it is already
pre-broadcast integrated in the video signal. 
It could be that that separate subtitle format is not fully supported.
Re-encoding with the subtitles directly in the video stream then could
help.


Tot mails,
  Hika                            mailto:hikavdh at gmail.com

"Zonder hoop kun je niet leven
Zonder leven is er geen hoop
Het eeuwige dilemma
Zeker als je hoop moet vernietigen om te kunnen overleven!"

De lerende Mens



More information about the mythtv-users mailing list