[mythtv-users] mythhdhrrecorder setup

James Abernathy jfabernathy at gmail.com
Thu Dec 6 18:07:16 UTC 2018


> On Dec 6, 2018, at 12:51 PM, John P Poet <jppoet at gmail.com> wrote:
> 
> On Thu, Dec 6, 2018 at 10:46 AM John P Poet <jppoet at gmail.com <mailto:jppoet at gmail.com>> wrote:
> On Thu, Dec 6, 2018 at 10:42 AM James Abernathy <jfabernathy at gmail.com <mailto:jfabernathy at gmail.com>> wrote:
> 
> 
> On 12/6/18 12:21 PM, glen wrote:
>> On Thu, 2018-12-06 at 11:53 -0500, James Abernathy wrote:
>>> I’ve giving this a test.  On the wiki it states in part:
>>> Example usage in MythTV
>>> In mythtv-setup, select "Capture cards"
>>> Select "New capture card"
>>> Select "External (black box) recorder" as the card type
>>> Specify the executable and (usually) append an arbritary unique device name, for example: /home/mythtv/bin/mythhdhrrecorder --devicename 0
>>> Specify the Max Recordings as 1
>>> Select "Finish" to create the capture card
>>> Repeat as needed for the number of tuners you want MythTV to utilize
>>> Perform video source setup as usual
>>> For each tuner, go to input connections and add the video source, and select "Fetch Channels" if the video source is newly created to populate the channel data (this does not work with ATSC video sources due to the major/minor numbering, but workarounds exist)
>>> 
>>> I can’t find the setting for Max Recordings.  I’m using the latest 29.1 Mythtv backend and I got this mythhdhrrecorder script from the github link in the wiki.
>>> 
>>> Has that been changed to force it to 1 and no need to have an option???
>>> 
>>> Jim A
>>> 
>>> _______________________________________________
>>> mythtv-users mailing list
>>> mythtv-users at mythtv.org
>>>  <mailto:mythtv-users at mythtv.org>http://lists.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users
>>>  <http://lists.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users>http://wiki.mythtv.org/Mailing_List_etiquette
>>>  <http://wiki.mythtv.org/Mailing_List_etiquette>MythTV Forums: 
>>> https://forum.mythtv.org
>>>  <https://forum.mythtv.org/>I used input connections, select tuner, then under interactions between tuners, set maximum recordings. i don't know
>> if it is right thing, but i have no problems using 4 tuner quattro with the hdhrrecorder external
> I kind of assume Interactions was the place.  I can't seem to get it configure though.  My setup is OTA ATSC USA only.  I have the XMLTV setup just like my productions system, but here's part of the log I see from mythtv-setup
> 
> Dec  6 12:21:11 ubuntu-test mythtv-setup.real: mythtv-setup[8945]: I ScreenLoad cardutil.cpp:2188 (GetHDHRdesc) CardUtil::GetHDHRdescription(1074C841) - trying to locate device
> Dec  6 12:21:11 ubuntu-test mythtv-setup.real: mythtv-setup[8945]: I ScreenLoad cardutil.cpp:2188 (GetHDHRdesc) CardUtil::GetHDHRdescription(1043ECAB) - trying to locate device
> Dec  6 12:21:11 ubuntu-test mythtv-setup.real: mythtv-setup[8945]: I ScreenLoad cardutil.cpp:2188 (GetHDHRdesc) CardUtil::GetHDHRdescription(1043ECAB) - trying to locate device
> Dec  6 12:21:12 ubuntu-test mythtv-setup.real: mythtv-setup[8945]: I ScreenLoad recorders/vboxutils.cpp:106 (doUPNPSearch) VBox: GetDeviceDesc() failed for <Unknown>
> Dec  6 12:21:12 ubuntu-test mythtv-setup.real: mythtv-setup[8945]: I ScreenLoad recorders/vboxutils.cpp:49 (probeDevices) VBox: Using UPNP to search for Vboxes (3 secs)
> Dec  6 12:21:15 ubuntu-test mythtv-setup.real: mythtv-setup[8945]: I ScreenLoad recorders/vboxutils.cpp:106 (doUPNPSearch) VBox: GetDeviceDesc() failed for <Unknown>
> Dec  6 12:21:15 ubuntu-test mythtv-setup.real: mythtv-setup[8945]: E ScreenLoad v4l2util.cpp:58 (Open) V4L2(): Could not open '': #012#011#011#011eno: No such file or directory (2)
> Dec  6 12:21:15 ubuntu-test mythtv-setup.real: mythtv-setup[8945]: E ScreenLoad cardutil.cpp:1783 (ProbeV4LAudioInputs) ProbeAudioInputs() -> couldn't open device
> Dec  6 12:21:15 ubuntu-test mythtv-setup.real: mythtv-setup[8945]: E ScreenLoad v4l2util.cpp:58 (Open) V4L2(): Could not open '/usr/bin/mythhdhrrecorder --devicename 1': #012#011#011#011eno: No such file or directory (2)
> 
> You are sure that /usr/bin/mythhdhrrecorder exists?
> That "#012#011#011#011" concerns me a little bit.  I will check on that, but it is unlikely to be your problem.
> 
> Scratch that.  Those are some bogus error messages being generated, and that is not your issue.
> After you add the card and get the input setup, what does mythbackend have to say about it, after you restart it?
> 
> John

Same errors.  Also mythfilldatabase doesn’t run yet.  I thought If I configured xmltv outside of mythtv-setup, then it would be ready fo mythfilldatabase?

Jim a

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20181206/74dc8183/attachment.html>


More information about the mythtv-users mailing list