[mythtv-users] Screensaver leaves black screen after resume with OpenGL painter

Karl Newman siliconfiend at gmail.com
Mon Jul 9 02:47:59 UTC 2012


On Wed, Jun 13, 2012 at 1:46 PM, Karl Newman <siliconfiend at gmail.com> wrote:
> On Fri, Jun 8, 2012 at 3:37 AM, Michael T. Dean <mtdean at thirdcontact.com> wrote:
>> On 06/08/2012 01:18 AM, Karl Newman wrote:
>>>
>>> I use the glslideshow module of the xscreensaver package (version
>>> 5.15-r1) to show my photos when myth is idle. With 0.25-fixes,
>>> unfortunately it seems that once the screensaver activates, it leaves
>>> myth with a black screen after deactivation of the screen saver when
>>> using the Auto or OpenGL painter. This happens with both mythwelcome
>>> and mythfrontend in the GUI or with video playback paused (using VAAPI
>>> or OpenGL playback profiles). The interface still responds to lirc
>>> events, but the screen is permanently black until the app in question
>>> is closed and restarted.
>>
>>
>> Does switching to another (full screen) application and/or switching to
>> another virtual desktop/workspace and then back to
>> mythfrontend/mythfrontend's virtual desktop/workspace cause mythfrontend to
>> repaint?
>>
>> Mike
>
> Mike,
>
> As I answered, once the screensaver activates with mythwelcome or
> mythfrontend active, the application will never repaint. I haven't
> found anything that can bring it back short of closing and restarting
> the app. Any more ideas about this? Has anyone been able to confirm
> this? Should I file a bug, or is there something I should try in my
> configuration?
>
> Thanks,
>
> Karl

Not that anyone apparently cares, but this has resolved itself. I
THINK it got fixed when I installed xf86-video-intel version 2.19.0
(was 2.18.0), but I can't be sure. It's the only thing that I can
remember that I've changed recently that could affect it.

Karl


More information about the mythtv-users mailing list