[mythtv-users] Mythtranscode TRASHES file to 123KB when re-encoding with cut list

John Pilkington J.Pilk at tesco.net
Mon May 23 22:26:38 UTC 2011

On 23/05/11 22:55, Brent Meyer wrote:
> On Mon, May 23, 2011 at 2:14 PM, John Pilkington<J.Pilk at tesco.net>  wrote:
>> On 23/05/11 21:13, Jeffrey J. Kosowsky wrote:
>>> 2011-05-23 15:46:54.524 Reencoding video in 'raw' mode
>>> 2011-05-23 15:46:54.791 Copying Audio while transcoding Video
>>> 2011-05-23 15:46:54.957 Transcoding /mnt/media/mythtv/mythtv-raw/1021_20101120163000.nuv done
>> Whatever it's doing, isn't it doing it rather quickly?
>> John P

> When I first started transcoding my recordings, I experienced the same
> symptoms a couple of times. It turns out that I had created some
> "open" cuts (that is, I had an starting cutpoint without an ending
> cutpoint) at the end of the program.
> How did I do that? While manually creating a cutlist, I reached the
> very end of the show, inserted a starting cutpoint, saw that the rest
> of the timeline was red (ie, cut), and figured I was fine. When I got
> around to transcoding that file, however, the "transcode" took only a
> few seconds and left me with a ~150KB file.

This might perhaps be related?


And there was a thread about using mytharchive with a cutlist on a 
264-type file a few months ago when the problem seemed to be a similarly 
malformed cutlist; but that has probably been fixed now.
Subject was hd-pvr and mytharchive.

Going from mpeg2 to h264 before cutting does seem a long way round. You 
might do better to cut and clean with project-x and then re-encode.

John P

More information about the mythtv-users mailing list