[mythtv-users] mythtv-users Digest, Vol 96, Issue 11

Justin Smith justin at smithpolglase.com
Wed Mar 9 00:16:46 UTC 2011

On  Thu, 03 Mar 2011 10:54:06 -0500, Michael T. Dean wrote:
> On 03/03/2011 06:42 AM, Justin Smith wrote:
>> Hi,
>> Last week I had several missed recordings. The shows were in the
>> "Watch Recordings" list, but the files did not exist. During this
>> period, some shows recorded fine.
>> <snip>
>> I noticed that there was no "Updating status for "The Tudors" on
>> cardid 2 (Tuning =>  Recording)" message for the failed recording. What
>> could cause this message to be missing?
> This generally happens when the capture card doesn't give any data to
> mythbackend (but doesn't provide any errors to say things aren't working).
> See (and please provide information on)
> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1687846 .

Done. Thanks for the pointer.

A follow-up question: After looking at the backend logs more closely,
I had the problem 11 times in 4 days - interspersed with good
recordings (and none since - but I did do a -fixes upgrade). Each time
a recording a failed, the log message mentioned above was missing.
This suggests to me that myth could possibly detect this event. And
then try and start the recording again - say after resetting the card?
Not sure if this makes sense to do... :)

One more thing, a friend has the same problem, although he sees it
more regularly. As for me, it only started happening for him when he
upgraded from 0.23-fixes to 0.24-fixes. For him, everything else (OS,
hardware) remained constant (unlike me - I upgraded Ubuntu at the same


More information about the mythtv-users mailing list