[mythtv-users] mythtv-setup over VNC with minimal setup has tiny text problem

Robert Charm bobcharm at gmail.com
Fri May 28 21:32:29 UTC 2010


I am setting up a minimal mythtv backend to run my HD Home Runner from, but
I am running into an issue with using mythtv-setup.  I have the minimal
packages needed to install the mythtv-backend and I am using RealVNC for the
temporary windowing system to run mythtv-setup, but the text (font?) is too
tiny to read: (screenshot)


I have this same setup running on another system that I setup a few months
ago, so I know this can be done, but I cannot quite figure out what I have
done differently this time.

I am using basic TWM for the windows manager (KDE and Gnome are not

I think it is just a simple missing font package, but I cannot figure out
which one it might be.

The basic fonts appear to be working for TWM and Xterm:


I am getting my MythTV build from ATrpms.

# uname -a
  Linux hdtivo 2.6.18-194.3.1.el5 #1 SMP Thu May 13 13:09:10 EDT 2010 i686
athlon i386 GNU/Linux
# cat /etc/issue
  CentOS release 5.5 (Final)


mythtv-setup produces the following logs:

2010-05-28 09:27:46.289 Using runtime prefix = /usr
2010-05-28 09:27:46.289 Using configuration directory = /root/.mythtv
2010-05-28 09:27:46.290 Unable to read configuration file mysql.txt
2010-05-28 09:27:46.291 Empty LocalHostName.
2010-05-28 09:27:46.291 Using localhost value of hdtivo
2010-05-28 09:27:46.306 New DB connection, total: 1
2010-05-28 09:27:46.307 Unable to connect to database!
2010-05-28 09:27:46.307 Driver error was [1/2002]:
QMYSQL: Unable to connect
Database error was:
Can't connect to local MySQL server through socket
'/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)

2010-05-28 09:27:48.837 UPnPautoconf() - No UPnP backends found
2010-05-28 09:27:48.838 No UPnP backends found
2010-05-28 09:27:48.848 Primary screen: 0.
2010-05-28 09:27:48.849 Using screen 0, 1024x768 at 0,0
2010-05-28 09:27:48.851 Could not find theme:  - Switching to Terra
2010-05-28 09:27:48.856 Using theme base resolution of 1280x720
Xlib:  extension "XFree86-VidModeExtension" missing on display ":1.0".
2010-05-28 09:27:48.872 MythXGetRefreshRate(): X11 ModeLine query failed
2010-05-28 09:27:48.873 Desktop video mode: 0x0 0 Hz
DisplaResX: Unable to XRRgetScreenInfo
2010-05-28 09:27:48.879 get_ip: Name or service not known
2010-05-28 09:27:48.880 LIRC, Error: Failed to parse IP address ''
2010-05-28 09:27:48.880 JoystickMenuThread Error: Joystick disabled - Failed
to read /root/.mythtv/joystickmenurc
2010-05-28 09:27:48.900 Using Frameless Window
2010-05-28 09:27:48.900 Using Full Screen Window
2010-05-28 09:27:48.913 Using the Qt painter

2010-05-28 09:28:05.847 User cancelled database configuration
2010-05-28 09:28:05.855 Deleting UPnP client...
2010-05-28 09:28:06.490 Failed to init MythContext, exiting.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20100528/54cba8cb/attachment.htm>

More information about the mythtv-users mailing list