[mythtv-users] hd-pvr problem recording audio after firmware update

Larry K lunchtimelarry at gmail.com
Fri Jul 23 01:33:49 UTC 2010

On Thu, Jul 22, 2010 at 9:14 PM, Larry K <lunchtimelarry at gmail.com> wrote:

> On Wed, Jul 21, 2010 at 8:42 PM, JWA <jwa at macbidouille.com> wrote:
>> On Wed, Jul 21, 2010 at 17:07, Yeechang Lee <ylee at pobox.com> wrote:
>> > John P Poet <jppoet at gmail.com> says:
>> >> y best guess based on this info, is that the HD-PVR is trying to
>> >> record the audio from the RCA jacks instead of the S/PDIF.  I wonder
>> >> if the new firmware requires some sort of protocol change in setting
>> >> up the capture inputs.
>> >
>> > John, as a HD-PVR user I've not seen a single S/PDIF-recording failure
>> > in almost two weeks and many dozens of recordings using the
>> > firmware (just as I didn't before then), except, occasionally, when
>> > using Live TV. However, I have always used your #6719 and #6611
>> > patches with said firmware. The new firmware may be more
>> > timing-sensitive when tuning, or JWA may simply have been unlucky in
>> > this regard post-firmware upgrade.
>> >
>> > JWA, assuming you are not in a position to compile said patches into
>> > your Ubuntu packages, try inserting a brief pause at the end of your
>> > channel-changing script with 'sleep 1' or 'sleep 1.5'.
>> Right now I am just using /bin/true, as I was having problems with the
>> hdpvr locking up while using lirc for blasting (and I have no firewire
>> port).  But I will try creating a script to test it out.
>> _______________________________________________
> Guys,
> I am seeing pretty much the identical problem.  I have a DCX3200, and my
> HD-PVR goes unstable if I change channels with the IR blaster.  It records
> the first show, and then, after that, all recording fail.  If I turn off
> channel changes (which I've been doing by removing module lirc_zilog, not
> by removing the channel change script from the setup menu), it records
> without incident.  Too bad the STB is delivering the wrong content :(
> Anyway, I don't have a firewire card yet (got one in the mail), but I was
> hopeful this problem might be strictly related to the IR channel changer.
>  Now, I'm not so sure.  Could this be a problem with this particular STB?
>  Maybe I'll swap this DCX3200 out for the older more clunky Motorola (6xxx,
> I think).
Oh.  I have Comcast and just picked up the DCX3200 and the HD-PVR about 2
weeks ago.   So, I've yet to see the HD-PVR actually work as advertised :(

Linux version: #1 SMP Wed Jul 7 04:47:25 UTC 2010 i686 athlon i386



PVR info:

localhost kernel: hdpvr 1-2:1.0: untested firmware version 0x15, the driver
might not work
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20100722/77f644de/attachment.htm>

More information about the mythtv-users mailing list