[mythtv-users] Backend consolidation, aborted...

bhaskins bhaskins at chartermi.net
Sat Jul 17 12:20:30 UTC 2010

Clay wrote:
> Kevin Kuphal wrote:
>> On Thu, Jul 15, 2010 at 10:17 PM, Clay <ctmythtv at pacbell.net> wrote:
>>> The last working config was on 8.04 MythTV 0.21, in service since it 
>>> was
>>> Dapper and 0.19.
>>> I moved all the tuners to a single PC to save some electricity, and
>>> upgraded to 10.04/0.23
>>> Hardware/Kernel/software... I can't see where any of these would 
>>> cause the
>>> tuners to stop 15-20 minutes into a recording.
>>> Actually, they puked if they were recording or not.
>> That's pretty much the definition of hardware/driver problems in my 
>> book...
> At this point, I'm hoping it's hardware. Picking up a new board 
> tomorrow and trying again.
>> Sorry you're having problems.  This is mostly the reason my backend runs
>> CentOS and I almost never upgrade the kernel.
> After bjorking my master be/fe with updates a couple times, I left it 
> alone. Long as I did, it was trouble free for over 4 years.
> Only reason I did all this was to get all my tuner cards in one box 
> and save a little electricity.
> Well, I'm saving electricity now!
> None of my mythboxes have worked for almost two weeks.
> ...Best laid plans.
Try this:
> terminal (command line )
ps -e | grep myth # to get ps of mythbackend
kill ( ps of backend )
It looks like the backend is starting before other
processes are stable.
The above forces a auto restart of the backend.

IMHO networking is pretty badly screwed up in 10.04, 9.10 was fine.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list