[mythtv-users] VDPAU Error: DISPLAY PRE-EMPTED. Aborting playback.

Christian Szpilfogel chrisznews4 at rogers.com
Mon Jan 25 00:16:53 UTC 2010

Frank Merrill wrote:
> On Sun, Jan 24, 2010 at 2:48 PM, Christian Szpilfogel
> <chrisznews4 at rogers.com> wrote:
>> Has anyone else seen this error and found a solution? It only seems to
>> happen on my Nvidia 8400GS with GPU G98 and 512MB; my 9300's have no issue.
>> I've tried a variety of nvidia drivers and I'm running myth version 23247
>> It seems to happen with videos player in 480i encoded with H.264 or simple
>> mpeg2 videos. Both of these only with VDPAU.
> So, only this 8400GS card, and only when using VDPAU..  Are you sure
> you don't have any heat issues with that card?
> With VDPAU the GPU would of course be working much harder, and getting hotter.
> I'm guessing if you played the same files in mplayer using VDPAU it
> would also occur there.
True and no I'm not certain. It could be an instability issue of some 
form with the card including heat. Mind you the system doesn't have to 
be up very long for this to happen. I've tried shifting slots and 
setting a variety of bus timing settings.

Per your thought, I'll dig out a fan and strap it on to the card and see 
if that offers any more stability. It is passively cooled so it is 
possible the GPU is heating up and becoming unstable.

I should note the issue happens ONLY when exiting the video back to the 
recorded tv menu. I wonder if it could also be issues with changing 

More information about the mythtv-users mailing list