[mythtv-users] OT: Weak signal with 'TwinHan AzureWave AD-TU700(704J)' tuner?

Mike Dent mcdent at gmail.com
Sat Jan 2 20:55:40 UTC 2010

2010/1/2 Simon Jones <sijones_uk at yahoo.com>:
>>Over the past few days I've been doing some checking of my TV aerial
>>leads, amplifiers etc.
>>The outcome seems to be that my TwinHan USB tuner is either faulty or
>>just has a bad receiver in it.
>>I have 2 x Nova T PCI cards which seem to receive a consistent and
>>good signal and SNR.
>>Comparing the dual tuner TwinHan to these I see an intermittent less
>>than zero BER and fluctuating SNR.
>>This is across both tuners in the TwinHan.
>>I'm wondering if anybody else has seen this on these tuners, I got
>>mine from Maplin before Xmas
> I have 2 of these, got them a while ago, but they have a design flaw that the sensitivity goes down when they are in dual tuner mode.
> if you do a search on google on af9015 dual tuner, you will see some info about it, I have taken them off my system and use an internal pci-e card instead.
> If you have a very good signal then you might get them to work, otherwise disabling the second tuner in the v4l code is another way round.
> Also make sure your using the 4.95 firmware, dmesg will tell you version that is being loaded.
> Regards,
Simon, many thanks for that. This explains it then!
I won't order another one then :)

I shall look for another dual usb tuner I think. Any suggestions?


> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list