[mythtv-users] VDPAU problem on HD-PVR content after update to b0.24-593-g40c1c32 master branch

John Nissley jnissley at nissley.org
Sun Dec 19 03:27:47 UTC 2010

I just updated to the latest version on mythtv via git and am seeing 
some issues with VDPAU playback with any of my HD-PVR content.  Things 
worked fine until the upgrade so I am hoping that someone can assist me 
with finding the problem.  Any content recorded on my HD Homerun is 
working fine.

Here is the output from the frontend log.
2010-12-18 21:04:34.015 OSD: Base theme size: 1280x720
2010-12-18 21:04:34.015 OSD: Scaling factors: 1.3125x1.45833
2010-12-18 21:04:34.017 Player(1): Video timing method: USleep with busy 
2010-12-18 21:04:34.019 TV: Changing from None to WatchingPreRecorded
2010-12-18 21:04:34.101 ScreenSaverX11Private: DPMS Deactivated 1
2010-12-18 21:04:34.144 VDPAU: Added 2 output surfaces (total 4, max 4)
2010-12-18 21:04:41.560 Marking recording as unwatched
2010-12-18 21:04:41.752 TV: Attempting to change from 
WatchingPreRecorded to None
2010-12-18 21:04:41.851 VDPAU Warning: Display pre-empted.
2010-12-18 21:04:41.851 VDPAU Error: Error at mythrender_vdpau.cpp:873 
(#2, The display was pre-empted, or a fatal error occurred.)
2010-12-18 21:04:41.851 VDPAU: Attempting to re-create VDPAU resources.
2010-12-18 21:04:41.893 VDPAU: Re-created output surfaces.
2010-12-18 21:04:41.904 VDPAU: Re-created decoders.
2010-12-18 21:04:41.904 VDPAU Error: Error at mythrender_vdpau.cpp:873 
(#3, An invalid handle value was provided.)

Thanks for the assistance.

More information about the mythtv-users mailing list