[mythtv-users] HD-PVR giving up

JEDIDIAH jedi at mishnet.org
Tue Nov 3 20:57:25 UTC 2009

On Tue, Nov 03, 2009 at 02:21:58PM -0600, Kenneth Emerson wrote:
> >
> >
> > ...sounds like a frontend that doesn't have enough horsepower to play back
> > the recording in question. I got a similar result when I tried to play back
> > a 720p HDPVR recording on an AppleTV.
> >
> > [deletia]
> >
> >   Depending on your frontend gear, you might want to lock your cable box
> > into a lower resolution. I had mine at 480p to accomodate my slower
> > frontends like the AppleTV.
> >
> Jedidiah:
> Thanks for your feedback.  I'm running a Q6600, 2.4Ghz quad core, so I don't
> think this is a CPU issue.  My OTA recordings at 1080i are rendered fine
> without using VDPAU.  I believe that the problem is actually in the

    OTA, eh? Yes. I have similar problems myself. Anything OTA that has
visible blockiness tends to make the trunk internal player crash. I can
play the recordings back fine with any other player.

> recording itself, not in the playback.  I transferred a small piece of the
> video to a Windows laptop and played it with vlc with the same results.  I
> haven't played with any of the bitrates available through the v4l-ctl
> utility.  This may have some impact on the output.  I'll try to play with
> this later.

    HDPVR recordings (assuming you are in the US) are much more system
intensive than OTA recordings. MPEG2 is easy. h264 can be downright hard.

More information about the mythtv-users mailing list