[mythtv-users] mythbackend stops responding with HDPVR

Ian Forde ian at duckland.org
Sat May 2 19:56:50 UTC 2009

On Sat, 2009-05-02 at 00:35 -0600, john wrote:
> On May 1, 2009, at 9:18 PM, John Hoyt wrote:
> > On Tues, 21 Apr 2009 
> > P S <guierrmo[at]gmail.com> wrote: 
> > > I have been running with this patch for a few days now, it really
> > does help.
> > 
> > Sorry, I finally got time to look into this problem (as well as
> > upgarde my system to the latest Mythbuntu).  From my "upgrade", I
> > played around with installing with and without the DeviceReadBuffer
> > patch.  Without the patch installed, I managed to reproduce on
> > several occasions the freezes originally described in the chain,
> > with the patch applied I am back to having no freezes.
> > 
> > Is there any insight as to why this patch has not yet been committed
> > to trunk?
> Probably a lack of testing with non HD-PVR capture devices.
> I have two HD-PVRs and two HDhomeruns which work perfectly with that
> patch applied.  However, I do not have any DVB, pvrusb, pvr-x50, etc
> capture devices.  If people with other capture devices would try that
> patch and report that it does not cause any problems, the patch would
> probably get committed.

I've been running with the DeviceReadBuffer patch successfully since I
setup my HD-PVR.  I've also got a PVR-150, HVR-950Q, and a HVR-850 on
the same backend.  I had a PVR-250 on there as well, but since the
Comcast cutover, it's disabled...


More information about the mythtv-users mailing list