[mythtv-users] Problem with logitech remote on menus

David Snider dsnider at thesniderpad.com
Sat Jun 6 13:48:21 UTC 2009

On Jun 6, 2009, at 5:54 AM, Steve V wrote:

> I have just changed to a Logitech Harmony remote. My receiver is a  
> Soundgraph imon.
> The remote seems to mostly work OK except when I am accessing on  
> screen menus.
> For example if I am watching a recording and I press menu then up or  
> down buttons to get to advert auto skip, then right button to get  
> submenu, the submenu shows up - so far the up and down buttons have  
> worked exactly as I would expect.
> If I now push up or down (with the submenu still showing) the  
> submenu dissapears and the recording jumps back or forward. This is  
> the behaviour I would expect if the submenu was not on the screen  
> and I pushed up or down.
> I have tested with the keyboard it all works fine and I have tested  
> with the original imon remote and all works fine.
> It seems almost as though the logitech remote is sending escape  
> before the up or down. But it doesn't seem possible as the up and  
> down work perfectly well when used in the non on screen menus - for  
> example when changing settings - when not watching a recording. It  
> appears that this behaviour only occurs in submenus while watching a  
> recording - possibly also while watching live TV though I didn't  
> think to test this before turning off the system.
> Can anyone think of a logical solution to this problem?

Not a solution, yet, but have you logged in from a terminal and run  
"irw" to watch what buttons the lirc daemon is seeing? 

More information about the mythtv-users mailing list