[mythtv-users] DVB Card missed on power up but not reboot?

Tom Dexter digitalaudiorock at gmail.com
Sun Feb 15 16:27:48 UTC 2009

On Sun, Feb 15, 2009 at 1:19 AM, David Whyte <david.whyte at gmail.com> wrote:
> On Sun, Feb 15, 2009 at 4:14 PM, David Whyte <david.whyte at gmail.com> wrote:
>> I used to have something similar, but I think it was that they
>> wouldn't always come up after a reboot but always after a cold-start.
>> It should be in the archive here (and I will do a search of my GMail
>> later on when I get 5 minutes), but it was to do with the order that
>> certain kernel modules were loading.  I think I fixed it by adding a
>> line to my rc.local or something, but like I say, I will double check
>> soon.
>> Cheers,
>> Whytey
> I just checked the archives and this is what I did to fix my problem.
> I stuck a the following lines in my rc.local:
> /sbin/rmmod dvb_bt8xx dst_ca dst bt878 bttv
> /sbin/modprobe dbd_bt8xx
> This was for three avermedia 771 DVB-T tuners, and the fix I got was
> from a guy with the same card.  Searching the archives, there are a
> few threads along the same lines, so your mileage may very!
> Let us know how you go,
> Whytey
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

Thanks!...I'll check it out.  The thing is that, since I'm just using
OTA DTV, currently  I just have:


...in /etc/modules.autoload.d/kernel-2.6 (what Gentoo uses for
auto-loading modules), as that's all I need.  I'm not sure what else I
could change about that.

Thanks again.

More information about the mythtv-users mailing list