[mythtv-users] Remote control not working in MythWelcome after hibernate

Jan mpr.list at googlemail.com
Tue Jan 15 12:08:33 UTC 2008

On 1/15/08, Ma Begaj <derliebegott at gmail.com> wrote:

> > Well, I am stopping lirc and mythbackend and unloading all the DVB
> > modules before hibernate, other wise it would not work at all. I can
> > not confirm what Ma wrote that mytfrontend would not react to lirc
> > being restarted, might be different with the lirc_imon module, which I
> > do not use for the remote (yet).
> You want to say that when you kill lircd process and start it again,
> you do not have to restart mythfrontend?
> I am also removing lirc modules ... maybe I should try without removing them

Not exactly, I am hibernating from MythWelcome, so technically the FE
is not even running. And I don't know about the modules, since the IR
receiver of the Nova-T 500 uses /dev/input and the kernel driver for
it, no seperate modules (AFAIK),

On 1/15/08, Bryan Bennetts <bryan.bennetts at pulsic.com> wrote:
> Speaking of the DVB drivers you may be interested in this, although I'm not
> sure if it holds for S4 as well as S3 and S5.  Of course it depends on what
> version of the DVB drivers you are using as well!
> http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=8689
> Bry.

I am unsure how much of that is applicable for the Nova-T 500. It uses
dvb_usb. Besides that, after S3 the tuners won't even work, can't
remember if the remote did. I gave up on S3 pretty quickly after I
found S4 working...

More information about the mythtv-users mailing list