[mythtv-users] Recordings stopping early

Remco Treffkorn remco at rvt.com
Sun Jan 13 21:33:26 UTC 2008

On Friday 11 January 2008, Kelly Shutt wrote:
> I've had this issue for the last week or two and can't figure out what
> the problem is.  I don't recall changing anything that might have caused
> this to happen.  For some reason all my scheduled recordings stop 5
> minutes early; even if I specifically configure it to stop recording
> later than the end of the show.  I have double checked the actually
> recording files in an external player and shows that are scheduled to
> record for 1 hour plus 5 minutes late, which should give 65 minutes of
> recorded time, are only being recorded for 55 minutes.  I have also
> verified that this is happening across multiple recording schedules.
> Anyone have any suggestions on where to start looking?  I'm pretty
> knowledgeable at troubleshooting most problems; but this one kind of has
> me stumped.  Is there maybe some setting in the database that could be
> causing this to happen?
> I do have the storage directory for mythtv setup as a NFS mount; but I
> haven't seen anything to indicate that it's having problems with the
> NFS, play back and everything seems to work fine.  I also have plenty of
> disk space available on all drives.
> Thanks,
> Kelly

Do all systems have the correct time set?
I had an interesting effect with a slave backend time an hour off.
Recordings would start on time, but run over a lot.

Remco Treffkorn (RT445)
remco at rvt.com   (831) 685-1201

More information about the mythtv-users mailing list