[mythtv-users] My wife broke Myth... can't connect to back end

James Gutshall Jr warchildx at gmail.com
Fri Jan 11 22:06:37 UTC 2008

Can you post the backend log?
sounds like it is either hung, or not starting all the way (disk, no tuner,
or cant connect to sql?).

Thus the issue with mythweb (no backend)
SQL = OK (if mythfrontend can save settings, then DB sounds ok).

On Jan 11, 2008 4:58 PM, Hunter McDaniel <oxothuk.maps at 4dv.net> wrote:

> I've been running MythDora 4.0 since last April, upgraded myth packages
> to 0.20.2 in August to get Schedules Direct.  No other changes since then.
> Myth has been rock solid - until this week, while I was away on a
> business trip.  My wife is strictly a user and generally only interacts
> with Myth via the remote.  The one keyboard trick I taught her was
> CTRL-ALT-BKSP to kill a hung frontend session.  She had occasion to do
> that one night this week, and Myth has been broken ever since.  I got
> home today and really expected to find something simple but after
> several hours I am stumped.
> I have a relatively simple configuration - combined frontend and
> backend, only display is HDTV, two DVICO tuner cards.
> Symptoms are as follows:
> 1) Trying to access MythWeb from a browser on another box displays an
> error box indicating that MythWebcan't connect to the back end and asks
> "Is it running?".
> 2) Backend appears to be running and shows no unusual messages even at
> maximum verbosity.
> 3) Backend does not appear to be listening on its assigned port, or on
> any other port.  "netstat -lnp | grep mythback" and "netstat -an | grep
> 6543" both return nothing.
> 3) Mythfrontend hangs before even displaying the first screen of my
> theme.  The last message in the log is where it echoes the message level
> settings (" -v all, nodatabase").
> 4) Mythsetup works fine, and all the parameters are exactly as I
> remember them, including the IP names and ports
> 5) I can ping the IP name specified in setup, but "telnet mymachine
> 6543" gets a "connection refused".
> 5) I can change parameters in Mythsetup and it remembers them, so it
> doesn't seem obviously there is no difficulty communicating with MySQL.
> Any ideas on what I should look at next?
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20080111/c055374b/attachment.htm 

More information about the mythtv-users mailing list