[mythtv-users] Strange error in mythbackend.log

Jon jon.the.wise.gdrive at gmail.com
Wed Sep 12 14:35:10 UTC 2007

On Sep 11, 2007, at 7:17 AM, Jon Bishop wrote:

> On Sep 11, 2007, at 7:13 AM, Jon wrote:
>> I was looking through my log to find out why it failed to record  
>> the news yesterday, when I noticed the following error popping up  
>> quite often in my log...
>> 2007-09-10 05:00:13.966 MainServer::HandleQueryRecordings()
>>                         Couldn't find backend for:
>>                          : ""
> Yea, so, here's the part of my log where it failed to record the  
> news, notice how it has that strange error immediately afterwards  
> (physically, it was over 30 minutes later)
> Any ideas?
> 2007-09-10 17:30:02.759 TVRec(1): Changing from None to RecordingOnly
> 2007-09-10 17:30:02.775 TVRec(1): HW Tuner: 1->1
> 2007-09-10 17:30:03.064 Channel(/dev/video0): SetInputAndFormat()  
> failed
> 2007-09-10 17:30:03.065 TVRec(1) Error: Failed to set channel to 3.  
> Reverting to kState_None
> 2007-09-10 17:30:03.066 TVRec(1): Changing from RecordingOnly to None
> 2007-09-10 17:30:03.072 Canceled recording (Recorder Failed): News  
> Hour "Mon Sep 10 17:30:00 2007": channel 1003 on cardid 1,
> sourceid 1
> 2007-09-10 17:30:06.094 Error deleting '/myth// 
> 1003_20070910173000.nuv' could not open
>                         eno: No such file or directory (2)
> 2007-09-10 17:30:06.097 Delete Error '/myth//1003_20070910173000.nuv'
>                         eno: No such file or directory (2)
> 2007-09-10 17:30:10.104 Reschedule requested for id 0.
> 2007-09-10 17:30:12.646 Scheduled 543 items in 2.5 = 0.00 match +  
> 2.54 place
> 2007-09-10 18:04:38.749 MainServer::HandleQueryRecordings()
>                         Couldn't find backend for:
>                          : ""

Okay, looking at this thread


I have the same error, but I have verified that my recording  
directory is there. Also, I have recordings failing to change the  
channel, but if I go to live TV, it has no problem changing channels,  
further, while in live TV it will interrupt and ask if you want to  
change the channel and record when a scheduled show is about to come  
on, and if you say ok, it will change the channel successfully.

So, I searched some more. Found this:


which referred me to this


but the interesting thing is, that is exactly what I did BEFORE I  
started getting these issues. I was having problems downloading the  
listings, so I deleted all sources, and then added back the one  
source. So, I'm trying it again as I type this.

Okay, I deleted my capture card, all sources, and re-added the card,  
then the listings source, put the source on the input, and ran a  
mythfill, I set a listing (I was fortunate that it was 3 minutes to  
7:30, so I didn't have to wait long) and it changed the channel with  
no error.

I don't know why this was happening before, but it would seem I have  
fixed the problem. Any input as to what may have happened when I used  
the delete all sources the first time?


More information about the mythtv-users mailing list