[mythtv-users] Ubuntu 7.10 Gutsy upgrade giving me "ubuntu is running in low-graphics mode" errors

Scott Pleavin scott.pleavin at rogers.com
Wed Nov 28 16:26:12 UTC 2007

I had to load the drivers from the Nvidia site to get around this.

Alien Anchor wrote:
> I just tried upgrading my Ubuntu MythTV box today from 7.04 to 7.10. 
> Every time GDM starts x.org <http://x.org/>, I get this "ubuntu is 
> running in low-graphics mode" error message. I can't figure out how to 
> make it stop. I have a sane xorg.conf that I made by using Powerstrip 
> to figure out the correct modeline for my HDTV. It's been working for 
> month, but not Ubuntu refuses to use it. It seems like it's trying and 
> failing to autodetect, rather than just use the xorg.conf file I give 
> it. I've searched all day for answers. I've tried doing 
> "dpkg-reconfigure xserver-xorg" to no avail. I've tried using the tool 
> that comes up to configure my X settings. I can't seem to get it to 
> even use my xorg.conf. It always uses xorg.cong.failsafe.
> FYI, I have an nVidia GeForce FX 5200 and I'm using a DVI to HDMI 
> cable to connect to my JVC HDTV.
> Attached is my xorg.conf.
> Any help is appreciated!
> ------------------------------------------------------------------------
> Never miss a thing. Make Yahoo your homepage. 
> <http://us.rd.yahoo.com/evt=51438/*http://www.yahoo.com/r/hs>
> ------------------------------------------------------------------------
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: scott_pleavin.vcf
Type: text/x-vcard
Size: 241 bytes
Desc: not available
Url : http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20071128/2c0fb0c8/attachment-0001.vcf 

More information about the mythtv-users mailing list