[mythtv-users] I have to restart the backend

Nick Morrott knowledgejunkie at gmail.com
Tue Nov 6 09:07:07 UTC 2007

On 06/11/2007, shacky <shacky83 at gmail.com> wrote:
> 2007/11/6, Nick Morrott <knowledgejunkie at gmail.com>:
> > There are no significant error messages in the logfile. The first
> > thing to check (if you leave the system on 24/7) is whether you have
> > adequate cooling, especially for the video card. I'd also suggest
> > running memtest86+ to check your system memory.
> Please note that the backend and the frontend are on two different
> machines, and I have to restart only the backend. I get the problem
> running the frontend on the same machine of the backend too.
> I had the problem on a old backend machine, and the new server doesn't
> have any problem, so I exclude any memory or hardware problem.

Sorry. I misread your message and was thinking your TV was showing the
corruption even when not in LiveTV.

> > Do you see the same screen corruption if you leave the system running
> > with mythfrontend closed (i.e. leaving the system at your chosen
> > desktop)?
> Today I had this problem when the frontend was running, so I don't
> have to leave the frontend closed to get the problem.
> Some days ago, another person told me this:
> > Are you using a CAM by any chance?  I was finding a similar problem.
> > I adjusted the usleep value in the dvbcam module and it helped.  I still need
> > to reset my backend every two weeks or so when I get a similar scrambled
> > picture problem.  In my case it's a DVB problem, not a myth problem.
> But I don't understand where I have to make this modifications...

Likely in the mythtv/libs/libmythtv/dvbcam.cpp source and then recompile MythTV.

Nick Morrott

MythTV Official wiki:
MythTV users list archive:

"An investment in knowledge always pays the best interest." - Benjamin Franklin

More information about the mythtv-users mailing list