[mythtv-users] VFD Display

Mark Bell markb at pilgrim.com
Mon Mar 26 00:40:27 UTC 2007

> -----Original Message-----
> From: mythtv-users-bounces at mythtv.org [mailto:mythtv-users-
> bounces at mythtv.org] On Behalf Of R. G. Newbury
> Sent: Sunday, March 25, 2007 8:04 PM
> To: Discussion about mythtv
> Subject: Re: [mythtv-users] VFD Display
> Mark Bell wrote:
> >
> >> 	Anyone get a VFD display working correctly in Mythtv
> >>
> >
> > I used this HowTo http://www.mythtv.org/wiki/index.php/LCDproc
> >
> > Followed this to the t and looks like everything works except for
> >
> > And apparently it is not loading on reboot because I have to
> > lirc_imon to turn it on but myth still does not work.
> Hidden away somewhere in the lirc instructions is the little gem that
> you must have the lirc items as the first entries in
> modprobe.conf...otherwise lirc does not load properly. Although most
> modules will 'call' for their dependencies, lirc does apparently does
> not. My modprobe.conf has (lines 1 to 3):
> alias char-major 61 lirc_i2c
> alias char-major-61 lirc_dev
> alias char-major-61 lirc_imon
> Regarding *what* the VFD displays, I have a file /etc/lcdproc.conf
>    configures that. I have "Streams = T" to get the time, etc.
> Geoff
I did finally get it working yesterday. But I was having some issues
with the backend starting. So I said what the heck I'll just reinstall.
Well now I cannot get the darn display working again following the same
instructions I followed before. I can get it to echo commands I get it
to display the LCDproc Client server thing.

But still cannot get it to Display myth info or to start up on boot.

I really have no clue what I am doing

More information about the mythtv-users mailing list