[mythtv-users] blurriness when playing 1080i -> 1080i

Steven Adeff adeffs.mythtv at gmail.com
Mon Mar 19 23:07:33 UTC 2007

On 3/19/07, Seth Daniel <mythtv.org at sethdaniel.org> wrote:
> On Mon, Mar 19, 2007 at 10:00:33AM -0400, Steven Adeff wrote:
> > > The blurriness only happens around action.  Anything that is static
> > > won't be blurry.  Imagine a field with a giant logo in the middle and
> > > people running around on it.  If the camera is locked then the people
> > > will be blurry but the logo will look fine.  If the camera pans then
> > > the logo may look blurry along with the people running around.
> >
> > not really a solution, but that CPU should be able to more than handle
> > deinterlacing 1080i with Bob.
> Yes, it can.  Any deint method causes non-smooth playback when I am
> playing 1080i content @ 1080i.  It's not a CPU issue since neither core
> is working all that hard.

do you have "use video as timebase" enabled?

> When I change everything to 720p I use Bob and everything is
> fine...except that 1080i material scaled down to 720p doesn't look all
> that great...lots of shimmering and jagginess.  This is one reason I
> want to get 1080i working properly.  Everything looks much better when
> it is displaying at 1080i on my TV.
> I shouldn't have to deint interlaced material when playing on an
> interlaced mode should I?  That seems counter-intuitive.

no, but if OpenGL isn't syncing properly it helps.

> > are you using the UseEvents=True option?
> > do you have openGL vsync enabled in the mythfrontend options AND
> > nvidia-settings?
> Yes to all the above.

Before you ask, read the FAQ!
then search the Wiki, and this list,
Mailinglist etiquette -

More information about the mythtv-users mailing list