[mythtv-users] No /dev/dvb devices

David Highley dhighley at highley-recommended.com
Sun Mar 18 20:46:38 UTC 2007

"Michael T. Dean wrote:"
> On 03/18/2007 02:17 PM, Yeechang Lee wrote:
> > Anthony Messina <amessina at messinet.com> says:
> >   
> >> i have the same issue as the previous poster.  since it worked for
> >> you, would you mind sharing your /etc/modprobe.conf?
> >>     
> >
> > I don't have any HD5000-related entries in my /etc/modprobe.conf.
> >
> >   
> OP just needs to load cx88-dvb through his distro's supplied automatic 
> module-loading scripts (i.e. /etc/modules or /etc/sysconfig/modules or 
> /etc/modprobe/cx88-dvb or ... --ask on your distro's fora/mailing lists) 
> or through an appropriate modprobe.conf entry (the first is easier than 
> the second approach).  Note, also, that Linux 2.6.21 will likely fix the 
> issue causing cx88-dvb to fail to load automatically, so doing things 
> incorrectly (i.e. through auto-module-loading scripts) for such a short 
> time is not a big deal.

That fixed it. I put a "modprobe cx88-dvb" line in the rc.local file as
a temporary work around. I had tried modprobing other drivers, just
could not remember which one I needed. Thanks

> See, also, the thread at 
> http://www.gossamer-threads.com/lists/mythtv/users/258456#258456 for 
> more information. 
> Mike
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list