[mythtv-users] Mythweb not loading on Ubuntu

Greg greg12866 at gmail.com
Tue Sep 26 04:24:48 UTC 2006

Robin Hill wrote:
> On Sun Sep 24, 2006 at 04:12:30PM -0500, Austin Roberts wrote:
>> Hi,
>> I've been running MythTV on Ubuntu since about June. A couple weeks ago, I
>> crashed my system, so I've been reinstalling everything from scratch, using
>> MythTV .20.
>> The Frontend is working reasonably well with a few bugs to get past, but
>> Mythweb has several problems. First, when I go to http://localhost/mythweb,
>> I get a listing of all the files in that directory, rather than seeing the
>> Mythweb page. I'm assuming this is because of a problem with mod_rewrite,
>> however I have copied rewrite.load from /etc/apache2/mods-available/ to
>> /etc/apache2/mods-enabled/ which is the way Ubuntu generally enables mods,
>> so I'm not sure why this is still happening.
> This would look like it's not reading your .htaccess file.
>> When I click on mythweb.php, I get an error saying that the database
>> environment variables are not correctly set in the included .htaccess file.
>> I've checked .htaccess and the db_* environment variables are set correctly,
>> leaving me to assume that there is a problem with mod_env, however when I
>> run apache2 -l, mod_env.c appears on the list of compiled in modules. Can it
>> be compiled in and not enabled? If there's a chance it's compiled in but not
>> enabled, how would I enable it. If it's enabled simply by being compiled in,
>> is there any idea what my problem is?
> As would this.
> Do you have the AllowOverride directive set for your mythweb directory?
> Cheers,
>         Robin
> ------------------------------------------------------------------------
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
    I used this guide to get Mythweb working...Give it a try..

Good luck

More information about the mythtv-users mailing list