[mythtv-users] Mythweb not loading on Ubuntu

raphael rpooser at gmail.com
Mon Sep 25 18:30:07 UTC 2006

Austin Roberts wrote:
> Hi,
> I've been running MythTV on Ubuntu since about June. A couple weeks 
> ago, I crashed my system, so I've been reinstalling everything from 
> scratch, using MythTV .20.
> The Frontend is working reasonably well with a few bugs to get past, 
> but Mythweb has several problems. First, when I go to 
> http://localhost/mythweb, I get a listing of all the files in that 
> directory, rather than seeing the Mythweb page. I'm assuming this is 
> because of a problem with mod_rewrite, however I have copied 
> rewrite.load from /etc/apache2/mods-available/ to 
> /etc/apache2/mods-enabled/ which is the way Ubuntu generally enables 
> mods, so I'm not sure why this is still happening.
> When I click on mythweb.php, I get an error saying that the database 
> environment variables are not correctly set in the included .htaccess 
> file. I've checked .htaccess and the db_* environment variables are 
> set correctly, leaving me to assume that there is a problem with 
> mod_env, however when I run apache2 -l, mod_env.c appears on the list 
> of compiled in modules. Can it be compiled in and not enabled? If 
> there's a chance it's compiled in but not enabled, how would I enable 
> it. If it's enabled simply by being compiled in, is there any idea 
> what my problem is?
> Lastly, can anyone tell me how to get a listing of enabled (and 
> running) modules? apache2 -l tells me the compiled in modules, but 
> what about a listing?
> Thanks
> -Austin

Looks like I'm having the same problem as you.  I haven't found a 
solution yet.  I'll be sure to share if I do find one and likewise 
please let me know.  Thanks.

More information about the mythtv-users mailing list