[mythtv-users] Video garbled

Thomas Hood thomas.hood at gmail.com
Fri Sep 22 22:13:37 UTC 2006

Hello all,

I can sucessfully capture an mpeg2 stream from my dvb-t nova-t usb2
card. However when I try and play it with mplayer the picure is
totally garbled -- a thin green flashing bar with a tv image just
about visible. I'm using the native open-source Radeon driver, I've
got only  one resolution  specified in my xorg.conf (728x536) which
fits my TV nicely (attached)

I've tried the fglrx driver, but it seems to totally ignore my modelines.

Any help most appreciated,

Thomas Hood

The output from mplayer is:

mythtv at htpc-linux:~$ mplayer /home/mythtv/BBC1.mpeg
MPlayer 2:0.99+1.0pre7try2+cvs20060117-0ubuntu8 (C) 2000-2006 MPlayer Team
CPU: Intel  (Family: 6, Stepping: 6)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.

91 audio & 204 video codecs
Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied
Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your
system startup scripts.
Opening joystick device /dev/input/js0
Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
Can't init input joystick
Setting up LIRC support...
mplayer: could not connect to socket
mplayer: Connection refused
Failed to open LIRC support.
You will not be able to use your remote control.
Playing /home/mythtv/BBC1.mpeg.
TS file format detected.
PROBING UP TO 2000000, PROG: 0
VIDEO MPEG2(pid=600)AUDIO MPA(pid=601) NO SUBS (yet)!  PROGRAM N. 0
Opened TS demuxer, audio: 50(pid 601), video: 10000002(pid 600)...POS=20868
VIDEO:  MPEG2  720x576  (aspect 3)  25.000 fps  4350.0 kbps (543.8 kbyte/s)
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 256.0 kbit/16.67% (ratio: 32000->192000)
Selected audio codec: [mp3] afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
Opening video decoder: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough
VDec: vo config request - 720 x 576 (preferred colorspace: Mpeg PES)
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
The selected video_out device is incompatible with this codec.
Try adding the scale filter, e.g. -vf spp,scale instead of -vf spp.
VDecoder init failed :(
Opening video decoder: [libmpeg2] MPEG 1/2 Video decoder libmpeg2-v0.4.0b
Selected video codec: [mpeg12] vfm: libmpeg2 (MPEG-1 or 2 (libmpeg2))
Building audio filter chain for 48000Hz/2ch/s16le -> 0Hz/0ch/??...
alsa-init: 1 soundcard found, using: default
alsa: 48000 Hz/2 channels/4 bpf/65536 bytes buffer/Signed 16 bit Little Endian
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Building audio filter chain for 48000Hz/2ch/s16le -> 48000Hz/2ch/s16le...
Starting playback...
VDec: vo config request - 720 x 576 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xv] 720x576 => 1024x576 Planar YV12
aspect: Warning: no suitable new res found!
aspect: Warning: no suitable new res found!
aspect: Warning: no suitable new res found!
aspect: Warning: no suitable new res found!
TS_PARSE: COULDN'T SYNC: -0.163 ct: -0.652 164/164  9%  4%  0.5% 8 0

Broken frame at 0x38100
A:13899.5 V:13899.8 A-V: -0.310 ct: -0.672 168/168  9%  4%  0.5% 8 0
alsa-uninit: pcm closed

Exiting... (End of file)
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: xorg.conf
Type: application/octet-stream
Size: 3746 bytes
Desc: not available
Url : http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20060922/23c9e438/attachment-0001.obj 

More information about the mythtv-users mailing list