[mythtv-users] Problem with FusionHDTV5 Lite and pcHDTV support

jack snodgrass mrlinuxgroups at gmail.com
Fri Sep 22 17:24:31 UTC 2006

On 9/22/06, Kevin Kuphal <kuphal at dls.net> wrote:
> David McKenzie wrote:
> > Hello everybody.
> >
> > I have been trying to get QAM256 over cable working for about a week
> > now with out any success. I am using a dvico fusionhdtv5 lite card. I
> > have a working channels.conf that I generated using documentation in
> > the wiki, and I can view the channels using mplayer. However, I can
> > not get mythtv to tune any of the channels.
> >
> > I have tried using the QAM256 auto scan, and either get no signal or
> > no tables on any channel. I have tried adding the transports to
> > dtv_multiplex and scanning only them, still nothing. I have even tried
> > modifying channel table to use the proper frequencies and serviceids
> > to no avail. I also get this error message using 0.20 or the svn
> > message when ever I try to tune to an hd channel using mythtv-setup
> > (scanning):
> >
> > pcHDTV:GetSignal_V4l1(fd 11, input 3, v4l2) error(Invalid argument)
> >
> > (the fd and input change sometimes after reboot)
> >
> > I have taken a look at the source for the pchdtv scanner and tried
> > setting input to 0 because it had a different test nested inside an if
> > statement but that didn't help any. I know the HDTV works because I
> > can view it in mplayer. I'd love to get it working in myth.
> I don't know much about this card, but why are you using the pcHDTV
> option with this card?  Shouldn't it be just a regular DVB device?
> Kevin
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

I'm not doing any 'qcam'.. just plain old OTA ATSC. I acecss the
card as a DVB device and Myth tunes it just fine.


More information about the mythtv-users mailing list