[mythtv-users] pcHDTV-5500 Help with NTSC ... please

Bob Sully rcs at malibyte.net
Sat Dec 30 21:22:23 UTC 2006

Hey all -

I am STILL having a hard time with this issue. I cannot get it to scan
NTSC channels in Myth. When I attempt to do so, I see this
error....apparently it can't open the NTSC tuner. Do I have a device
driver missing?

The expert over on the pcHDTV forum believes it's a Myth configuration
issue.  Have any of you with this card had this problem?

2006-12-30 10:54:04.439 New DB connection, total: 3
2006-12-30 10:54:04.440 Connected to database 'mythconverg' at host:
2006-12-30 10:54:04.440 sourceid 1 has lineup type: CableDigital
2006-12-30 10:54:04.554 SaveLineupToCache(CA04507:X) -- success
2006-12-30 10:54:04.586 Data fetching complete.
2006-12-30 10:54:09.451 Channel(0)::Open(): Can't open video device, error
"No such file or directory"

Here is the dmesg info:

Linux video capture interface: v2.00
cx2388x dvb driver version 0.0.6 loaded
CORE cx88[0]: subsystem: 7063:5500, board: pcHDTV HD5500 HDTV
TV tuner 64 at 0x1fe, Radio tuner -1 at 0x1fe
GSI 18 sharing vector 0xB9 and IRQ 18
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:09.2[A] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 185
cx88[0]/2: found at 0000:00:09.2, rev: 5, irq: 185, latency: 32, mmio:
cx88[0]/2: cx2388x based dvb card
DVB: registering new adapter (cx88[0]).
DVB: registering frontend 0 (LG Electronics LGDT3303 VSB/QAM Frontend)...
cx2388x v4l2 driver version 0.0.6 loaded
cx88[0]/0: found at 0000:00:09.0, rev: 5, irq: 185, latency: 32, mmio:
tuner 0-0043: chip found @ 0x86 (cx88[0])
tda9887 0-0043: tda988[5/6/7] found @ 0x43 (tuner)
tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (cx88[0])
tuner 0-0061: type set to 64 (LG TDVS-H06xF)
cx88[0]/0: registered device video0 [v4l2]
cx88[0]/0: registered device vbi0
cx2388x blackbird driver version 0.0.6 loaded

I can scan in the QAM-256 channels on the DVB side.

This is the ONLY thing keeping me from getting this kick-ass 768GB HD PVR
system working. Am I going to have to get another tuner card for the NTSC
channels? I certainly hope not! I have been told by more than one person
that it shouldn't be this hard to get both tuners on this card working.

If anyone can clue me in as to what I'm doing wrong, please let me know!


Bob Sully - Simi Valley, California, USA

More information about the mythtv-users mailing list