[mythtv-users] problems with nuvexport xvid files (Windows and MythVideo)

Matt skd5aner at gmail.com
Thu Dec 28 21:13:32 UTC 2006

On 12/15/06, Matt <skd5aner at gmail.com> wrote:
> Hi,
>   I've used nuvexport for a while, but typically I've had no problems
> playing my converted MPEG2-to-Xvid recordings on linux or Windows.
> However, I am having a couple of interesting behaviors and I'd like to
> make sure that I'm not doing something wrong or that there might be a
> bug in either nuvexport or ffmpeg?
> 1) I can only get audio in Windows when I play exported shows with the
> Xvid codec.  When I load up the clip in GSPot, it says that that part
> of the stream is in an uncompatible format.  However, I can play them
> using the internal player in linux.  The interesting thing is that if
> I install the DivX codec, it'll play just fine in any player in
> Windows.  I'm not which codec it's using to play them in linux, maybe
> the DivX one?
> 2) Seperate issue than the first.  When I do play back my Xvid clips
> via mythvideo and the internal player, it is very hard to do any form
> of seeking on the file.  It'll play back just fine but if I try to
> seek forward or backwards it has a tough time going.  For example, if
> I fast forward at 60x, it will have a tough time advancing frames at
> anything beyond 5x and in addition it'll continue to play sound while
> doing this.
> Any ideas?
> Thanks!
> Matt

Any ideas on the first issue?  I want to make sure that Xvid videos
being created are compliant and/or not corrupt.


More information about the mythtv-users mailing list