[mythtv-users] DirecTV issue

Michael T. Dean mtdean at thirdcontact.com
Tue Dec 5 05:09:29 UTC 2006

On 12/04/2006 11:49 PM, Jon Bishop wrote:
> On Dec 4, 2006, at 2:00 PM, Michael T. Dean wrote:
>> On 11/27/2006 12:47 AM, Jon Bishop wrote:
>>> What ended up working for me was updating the channel list on zap2it
>>> AND truncating my program table, then removing the card from seteup
>>> and re-adding the card, source, and input. This removed all the old
>>> entries, and updated the new ones.
>> That's why this should be fixed using the "Delete All" button for  
>> video
>> sources followed by deleting the broken capture card (when required).
>> The "Delete All" button clears all the appropriate data.  It's the
>> /only/ button that will do so.
> It *should* but I did that first. Removed the card and all the video  
> sources, and started anew. No good. Then I cleaned up the zap2it and  
> removed the video sources and capture card, truncated the table, and  
> started from scratch if you will. Now it works flawlessly again. And,  
> yea, sorry bout all the top posting, it's a bad habit.

Well, then something else you did fixed your system because the "Delete 
all video sources" button in Video Sources causes mythtv-setup to 
truncate channel, program, videosource, credits, programrating, 
programgenres, dtv_multiplex, and cardinput.  The "Delete all capture 
cards" button in Capture Cards (but not the "Delete all capture cards on 
<hostname>" button) causes mythtv-setup to truncate capturecard and 
cardinput.  So, there's nothing you cleaned up that using "Delete All" 

Of course, doing this while mythbackend is running--by explicitly 
ignoring the "WARNING: MythTV has detected that the backend is running. 
Changing existing card inputs, deleting anything, or scanning for 
channels may not work." prompt upon starting mythtv-setup would prevent 
this from working (as explained by the warning itself).


More information about the mythtv-users mailing list