[mythtv-users] How do I use HD5000 and pvr250 in same system more seemlessly

Matt skd5aner at gmail.com
Tue Apr 4 00:16:30 UTC 2006

On 4/3/06, R. G. Newbury <newbury at mandamus.org> wrote:
> Matt wrote:
> > On 3/27/06, Tim Litwiller <timlitw at gmail.com> wrote:
> >
> >>I have both a pvr250 and an hd5000 setup and tested in a new system that I
> >>am configuring and I want to make sure I am setting these up correctly.
> >>I have 1 antenna with a splitter connected to both and an quite good picture
> >>on both. But the channels changing seem a bit mixed up
> >>
> >>I setup to lineups in my zap2it account for my town and a nearby town - in
> >>one I choose all the hd channels and in the other I choose all the non hd
> >>channels
> >>then I setup the pvr250 for the non hd one and the hd5000 for the hd one.
> >>
> >>So now I have 2 digit channels for the pvr250 and 3 digit channels for the
> >>hd5000
> >>but if I got to live tv I always get the card that is first in the card
> >>setup - the hd5000
> >>and if I try to go to channel 33 it does nothing since you can get to that
> >>channel on that tuner.
> >>
> >>I have to figure out how to swap tuners and do that before i can get to a
> >>channel on the other tuner.  Is this the only way it works or did I miss
> >>some setup somewhere - it knows what channels are on which tuner so why
> >>can't it switch tuners if the requested channel isn't available in the
> >>current tuner?
> >>
> >>
> >>Also will a recording that is scheduled on 33 record nothing since the
> >>channel isn't on 1st tuner ? or will it know that it needs the second tuner
> >>to get to that channel.
> >>
> >>
> >
> >
> > Actually, I think you are correct because I believe I'm seeing the
> > same thing.  My liveTV starts with an HD channel, and if I try to
> > browse the channels, it'll only show the HD ones.  If I go to the
> > guide, it lists all the channels, but I can't switch to any of the SD
> > ones.  Anyone about to make this happen seamlessly?
> You can switch tuners with the 'Y' key. And now I will have to go home
> and check, but I do not think that I have had any problems with browsing
> in LiveTV and scrolling up into the channel range of the 'other' tuner,
> and getting it launched when selected...
> I'm using recent SVN. Are you both on .19?
> Geoff
> _______________________________________________

I'm running SVN from 3 days ago.  When I start LiveTV, I starts on an
HD card.  I have channel browsing enabled and if I go up or down, the
only channels that it will browse is the HD ones.  I can see all of
the channels in the guide, but if I select one, it kicks me back to
the main menu.


More information about the mythtv-users mailing list