[mythtv-users] Finally got good looking TV output from Nvidia FX5200

James Oltman cnlibmyth at gmail.com
Tue Jun 7 14:09:49 UTC 2005

On 6/7/05, jani <jani.talikka at gmail.com> wrote:
> After months of putting up with fuzzy looking lines or blocky looking
> diagonals I have managed to make the output of my FX5200 look as nice
> as the output from my dvd player.
> I am in Australia, so receive PAL SDTV using a DVB-T card at a
> resolution of 720x576 and at 50Hz. This works with the nvidia 1.0-7174
> driver.
> Up until now I had followed the directions in the nvidia readme, and
> configured the xorg.conf to output the default 800x600 picture but
> with output selected to SVIDEO.  (the 1024x768 resolution also worked
> but looked fuzzier to me).
> Attached is my current xorg.conf.
> The important changes are:
>  modeline for 720x576 at 50 Hz (if you need an ntsc modeline generate
> it with gtf)
> This means that the tv-output stage of the card doesn't do any scaling
> and so so it looks like the interlaced frames actually make it to the
> screen with minimal quality loss.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

I have never been able to get a modeline generator working through my
S-Vid out.  I took another drive and installed Windows on it and tried
the PowerStrip route.  The picture didn't change at _all_.  Could it
have something to do with the S-Vid running through my receiver to my

More information about the mythtv-users mailing list