[mythtv-users] XVMC and PVR-250 recordings

Gavin Haslett gavin at nodecaf.net
Wed Jun 1 16:52:35 UTC 2005

I know this doesn't help much, but I can speak that in a purely 32-bit environment (32-bit CPU as well), the XvMC works like a champ 100% of the time. This says to me there's possibly something in the register or memory handling of the 64-bit CPU's that works a little differently whether you're running a 64-bit or 32-bit kernel. 

Has this setup been tried by anyone with a pure 64-bit environment, with Myth built from source? I wonder if that would work better?

Could it maybe be an Nvidia issue with their XvMC drivers in 64-bit?

-----Original Message-----
From:	mythtv-users-bounces at mythtv.org on behalf of Michael Haan
Sent:	Wed 6/1/2005 9:49 AM
To:	Discussion about mythtv
Subject:	Re: [mythtv-users] XVMC and PVR-250 recordings
On 5/30/05, John Goerzen <jgoerzen at complete.org> wrote:
> Hello,
> I have an nVidia Geforce 6800, drivers 7174, kernel 2.6.12-rc4-mm2,
> and XFree86 4.3.0 on a Debian sid machine with MythTV 0.18.1.  My
> backend is on a separate machine also running 0.18.1.  The frontend is
> an Athlon64 machine with 1GB RAM and runs at 1600x1200, 24bpp.
> The backend has two cards: a PVR-250 and a pcHDTV 3000.
> The frontend is set to use XVMC for playback because it can't keep up
> with HDTV streams otherwise.  The frontend plays back HDTV content
> just fine.
> However, I have been having trouble playing back content recorded on
> the PVR-250.  On the console for mythfrontend, I see:
> Unable to create XvMC Context return status:11 BadAlloc
> Is there any way I can fix this, or disable XvMC for streams it
> doesn't work with?
> Thanks,
> -- John
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

I have a *very* similar setup and *very* similar issues.  I test this
from time to time to see if it will work (xvmc) by turning it on, and
then going to watch live tv.  Unfortunately, that fires up the pvr 350
and I don't get a chance to switch to the 3000.  I would love to fix
this as my machine can handle hd about 75% of the time, which just
enough to be very annoying.
mythtv-users mailing list
mythtv-users at mythtv.org

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/ms-tnef
Size: 3787 bytes
Desc: not available
Url : http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20050601/fa763ff6/attachment.bin

More information about the mythtv-users mailing list