[mythtv-users] TV won't sync in Mythtv menus

Robin Gilks g8ecj at gilks.org
Thu Jul 21 07:12:30 EDT 2005

>> On 7/15/05, Robin Gilks <g8ecj at gilks.org> wrote:
>>> Greetings
>>> An odd one here on an Epia SP13000 m/b. Watching TV, playing back a
>>> recording, watching video (mplayer) or DVD (Xine) are all fine when I
>>> use
>>> the Unichrome driver in 720x576NoScale mode but the Mythtv menus are
>>> screwed up - interlace problem I think.
>> define "screwed up"
>> and "interlace problem I think"
> screwed up = Mythtv menus unreadable due to scan lines be overlaid, one on
> top of another or maybe in the wrong order. I also get vertical banding
> but I can't suss out an algorithm that would describe it. I'll have a go
> at taking a couple of pix tonight and put onto my web site.
> interlace problem I think = not having seen an interlace problem since the
> days of 405 line TV (yup, I'm that old!!) I'm guessing. I see no change to
> the timing of the horizontal sync as I change displayed items but my
> 'scope doesn't have the resolution to see small changes in frame sync.
> I'll see if I can borrow a digital 'scope from work and check the signals
> again.
> Its very odd that watching direct TV, replaying a program both in Mythtv
> or a video in mplayer or DVD in xine are all perfectly OK. Its just the
> Mythtv menus that are "screwed up"!!

I slowed the shutter down as much as I could but there are still a few
artifacts in the pictures but hopefully these will indicate the problem
I'm having...


Robin Gilks

More information about the mythtv-users mailing list