[mythtv-users] Pundit-R SATA drive speed

Mark Knecht markknecht at gmail.com
Wed Jul 13 09:22:11 EDT 2005

On 7/12/05, cfactor <cfactor at usrsbin.net> wrote:
> Hi all.  I'm building a new myth backend.  I just got a pundit-r box.  I
> have a WD SATA HD and IDE CD-ROM connected to it.  Running hdparm, I'm
> only getting about 14MB/s.  DMA is turned on, different multcount options
> don't seem to do much.  I've seen few reports of it online, but no
> solution.  What kind of speed are other Pundit-R/SATA users getting?
> ___
> John

   I'm getting about the same thing. 12MB/S if I don't mess with
settings. Up to about 14MB/S if I do.

   I did notice that my SATA drive doesn't report as many udma modes
as my other drives and is hence set to a slower mode:

myth12 ~ # hdparm -i /dev/hdc


 Model=WDC WD1600JD-00HBB0, FwRev=08.02D08, SerialNo=WD-WMAL93597321
 Config={ HardSect NotMFM HdSw>15uSec SpinMotCtl Fixed DTR>5Mbs FmtGapReq }
 RawCHS=16383/16/63, TrkSize=57600, SectSize=600, ECCbytes=74
 BuffType=DualPortCache, BuffSize=8192kB, MaxMultSect=16, MultSect=16
 CurCHS=16383/16/63, CurSects=16514064, LBA=yes, LBAsects=268435455
 IORDY=on/off, tPIO={min:120,w/IORDY:120}, tDMA={min:120,rec:120}
 PIO modes:  pio0 pio1 pio2 pio3 pio4
 DMA modes:  mdma0 mdma1 mdma2
 UDMA modes: udma0 udma1 *udma2
 AdvancedPM=no WriteCache=enabled
 Drive conforms to: device does not report version:

 * signifies the current active mode

myth12 ~ #

Maybe there's somethign about the current ATI IGP chipset driver that
doesn't do the best at getting speed out of the drives?

- Mark

More information about the mythtv-users mailing list